Filiala Regionala Banat a AMSPPR    
Contact Legislatie Anunturi Despre Noi Home
Meniu
Home »
 
Home Despre Noi Buletin Informativ Arhiva Editorial Istoria AMSPPR Organigrama Asistenta Juridica AGN In Memoriam Varia Hobby Tineret Legislaţie Anunturi Contact
 

Webdesign by Icetech

FESTIVALUL DINTILOR 2008

        S-a întâmplat din nou...! De această dată sub formă de tabără de creaţie şi într-un cadru feeric...domeniul  Vilei Bran, între 13 - 17 iulie 2008. Evenimentul a fost organizat şi în acest an  de AMSPPR Filiala Ardeal Nord, Departamentul Tineret al AMSPPR şi Piaţa Medicală.

 

Vezi imagini

 

       În primele două zile, s-au organizat ateliere unde  imaginaţia celor douăzeci şi cinci de participanţi a fost lăsata să desăvârşească obiecte decorative realizate din cele mai neaşteptate materiale, începând cu lut, sârmă, aţe, până la materiale de amprentă, gips şi chiar material compozit. Am rămas surprinşi de măiestria pe pânză a unor colegi de-ai noştri şi de asemenea de spiritul co-creativ la realizarea unor obiecte decorative pentru sala de aşteptare.

      Ultima zi a fost dedicată filmului şi fotografiei. Profesorul Bârsan din Braşov, ne-a purtat înapoi în timp prin filmele sale documentare realizate în urmă cu treizeci de ani. Tot dumnealui  ne-a dat indicaţii despre cum se realizează o fotografie de calitate sau cum trebuie să ne concepem planul pentru un film de scurt metraj.

      Pe lângă atelierele matinale, disecţiile culturale ne-au înviorat  neuronii cu dezbateri despre  amenajarea cabinetului şi gustul pentru frumos: ”Arta versus kitsch”, ”Rolul cromaticii, mirosului, muzicii în designul cabinetului stomatologic”, ”Moduri de viaţă şi consum cultural la români” ,”Influenţa veleităţilor artistice ale medicului dentist asupra practicii în cabinet”.

     Pentru că fiecare seară a avut specificul ei, ne-am conformat întru totul. Seara braşovencei , respectiv seara de bun venit a fost întâmpinată cu tricourile festivalului, seara dansului cuspizilor a reiterat imnul festivalului (La cucharacha), iar  seara medievală a surprins personalul Vilei Bran când în paşi de dans medieval ne-am etalat măştile cu măiestrie confecţionate în  atelierul nostru.

    În ultima seară  reprezentanta firmei 3M ESPE  ne-a vorbit tot despre artă şi materiale compozite care pot fi  utilizate în restaurări ale obiectelor de artă .

Ca să încheiem tot cu film, în seara dedicată filmului, invitatul nostru Walter Ghidibaca, ne-a prezentat doua filme de scurt metraj : ”Dracula”  şi  “Life in a boat”.

    Pentru că timpul nu a mai avut răbdare cu  noi, am părăsit Branul lăsând în urmă o întreagă colecţie creată pe parcursul celor 4 zile de tabără, însă mânaţi de  dorinţa de a face şi mai mult, şi mai bine şi mai frumos la anul.

     Toate obiectele create vor fi expuse in cadrul expoziţiei Denta 2008 ediţia de toamnă,  la standul AMSPPR.

    În speranţa că v-am făcut curioşi şi dornici de a participa la a treia ediţie în 2009, vă invităm să căutaţi detalii la adresa www.festival.mozo.ro email: festivaluldintilor@yahoo.com .

 

Organizatorii: Dr. Marius Bud, Dr. Carmen Albu, Şerban Anca, Irina Ilisei, Ema Pescaru, Monica Mocanu şi Dr.  Sorana Matei mulţumesc partenerilor ARTIMAGE (dr. Mihai Albu), 3M ESPE (Carmen Rotaru), Colgate , Mitsubishi, Garnier.

 

                                                                                                               Dr. Sorana Matei

inapoi la pagina principala

  Prima Pagina » Contact AMSPPR - Filiala BANAT